Двама зрелостници от Елена със стипендия „Достойни момчиловци“

С  решение на Педагогическия съвет при СУ „Иван Момчилов“ в Елена беше присъдена ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“. Носители на званието са випускниците от XII а клас Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров.

Мирела Йорданова получава наградата за творчество и оригиналност в учебните и ученическите дейности. Тя е с постижения  в областта на компютърните технологии - сертификат на Microsoft office word и power point 2016, сертификат на Cisco, със  сертификат е и от  състезание по английски на Cambridge и Longman. Амбициозната зрелостничка участва в олимпиади по български език, химия, история, биология, на първо място е на областния кръг и е трета на националния на олимпиада за енергията. Получава награди на конкурси по изобразително изкуство. Нейните разностранни интереси не свършват до тук. Тренира футбол, играе за тимовете „Етър“ и „Болярки“ във В. Търново, включена е в националния отбор за девойки до 17 години през 2017/2018 г. повече от десет години играе в танцов състав „Балканджийче“, носител на много престижни награди.

Мирослав Тодоров е награден като активен спортист, но през цялото време на обучение той е и  отличник. Тренира от малък и признава, че спортът го е научил да бъде  уважителен и честен, да води здравословен начин на живот и да изгражда характер. Смята да продължи в тази посока и ще кандидатства в Националната спортна академия.

Негов любим спорт е джудото, от 12 години тренира в еленския клуб „Ипон 87“ и вече не брои медалите и отличията от наши и международни турнири. Включен е в състава на Националния отбор по джудо. През всичките години е сред десетте най-добри спортисти на общината. Мирослав е капитан на отбора по волейбол в училище.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"