Двама починали от коронавирус във Видинско

Двама души са починали от коронавирус в област Видин, според последните данни изнесени на извънреден брифинг в областната управа от шефа на РЗИ д-р Венцислав Владински. В единият от случаите става дума за пациентка на 77-годишна възраст с тежък инсулт, а в другия - за мъж на 71 години с диабет и други съпътстващи болести. Нови 11 случая на заразени с коронавирус има във Видинско, съобщиха още на пресконференцията днес следобед. С това към настоящия момент заразените стават 74. Четири души са излекувани.

31 заразени са общо с положителни проби за СОVID-19 от персонала на болницата, след като целият личен състав състав на здравното заведение от 450 души беше тестван, обясни кметът на града д-р Цветан Ценков. 15 станаха случаите на COVID-19 в дома за стари хора в село Гара Орешец.

Областният управител Момчил Станков и кметът отхвърлиха категорично слуховете, витаещи в социалните мрежи, че Видин щял да бъде затворен заради бума на коронавирус в крайдунавския град през последните десетина дни.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Огнян Стоенелов

Този уебсайт използва "бисквитки"