Директорът на училището, в което почина седмокласничка: Инцидентът става в междучасието след първия учебен час

Инцидентът с починалото момиче в училище във Враца става в междучасието след първия учебен час, каза пред БНТ Виктор Кръстев, директор на СУ "Христо Ботев"-Враца. Седмокласничката сяда на стола на учителя пред дъската и започва да разговаря по телефона.

"Говори с майка си по телефона и само издава силен звук - ох!, пада по очи на катедрата и веднага пада по очи на пода. Незабавно дете изтичва на втория етаж да извика медицинското лице, което в рамките на една минута се качва в стаята", заяви Кръстев.

Медицинският специалист на училището констатира липсата на пулс и дишане. Веднага е подаден сигнал на 112 и е повикана спешна помощ, която пристига след 8 минути. Те разполагат с необходимата апаратура и екип от двама кардиолози.

"Дойде първият екип, започна реанимация, втора линейка дойде, един час продължи. Това се прави, докато се появи сърдечна дейност и пулс, дишане спонтанно. Не се появи", обясни директорът.

Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"