До края на 2021 година: Шест ленти отпушват трафика на София

Трасето е за 26 хил. автомобила на ден

Благодаря на всички строители и проектанти, написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук

Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между “Цариградско шосе” и квартал “Младост”. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук и публикува снимки на строително-монтажните работи от модерния проект.
“Строителството на отсечката от столичното околовръстно шосе между пътните възли “Цариградско шосе” и “Младост” напредва по график”, обясниха за “Труд” изпълнителите на трасето от “ГБС Инфраструктурно строителство” АД.

Премиерът Борисов обяви, че се предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно. “Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден. Участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на следващата година. Запознах се и с визуализацията на обекта. Благодаря на всички строители и проектанти за добрата работа”, посочи още министър-председателят.

По предварителни разчети 6-километровата отсечка ще бъде изцяло завършена до края на 2021 г. Досега са изпълнени приблизително около 20 на сто от изкопите и 15 на сто от насипите. Продължава изпълнението на колони на моста при пътен възел “Лозен”, работи се и по пешеходните надлези, поставят се водопроводи и канализация.

Проектът предвижда изграждане на две платна с по 3 ленти за движение в посока или общо 6 ленти, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна с по две ленти за движение и тротоари.

Разширението ще реши голяма част от проблемите с трафика в София. Ще бъдат изградени 4 пътни възела, три пешеходни надлеза, два моста, водопроводи, канализация, телекомуникации, улично осветление и газоразпределителна мрежа.

Toвa e пocлeднaтa oтceчкa, c кoятo тpябвa дa зaвъpши изгpaждaнeтo нa Южнaтa дъгa нa Oкoлoвpъcтния път, а очaквaнията са yчacтъкът дa oблeкчи вpъзкaтa мeждy aвтoмaгиcтpaлитe “Cтpyмa” и “Tpaкия”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"