Д-р Цветеслава Гълъбова за Викторио Александров: Той е психопат, убил от злоба и ярост

Задържаният за убийството на 23-годишната си приятелка и едногодишната си дъщеричка Викторио Александров е човек с много примитивна емоционалност, с невъзможност да владее експресията на емоциите си, с нисък праг на раздразнителност и с много ниско ниво на самоконтрол на импулсите. Това заяви пред Dir.bg директорът на Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски" в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова по повод жестокото двойно убийство, извършено от 26-годишния служител на частна охранителна фирма Викторио Александров.

Заявявам го категорично, защото само такъв човек или по-скоро човекоподобно може да извърши това гнусно престъпление. Ужасяващо е, че освен живота на майката на дъщеря си, той е отнел живота на собственото си дете. Което означава, че въпросният Викторио явно не е научен, че животът е висша ценност, която никой и при никакви обстоятелства не може да отнеме. Това е маркер за изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност.

Според д-р Гълъбова, този случай трябва отново да повдигне дискусията как се получава оръжие в България.

"Защото с бележката "Не се води на учет" от психодиспансера или един абсолютно формален преглед при психиатър не може да се получи представа дали съответният човек, който кандидатства за притежание на оръжие, има психологическата пригодност да носи оръжие. Трябва да се правят задълбочени тестове за психологическа пригодност за носене на оръжие, което е различно от една бележка или формален преглед при психиатър", категорична бе тя.

Психиатърката допълни, че Викторио Александров няма такава пригодност.

"Защото при психотравмени ситуации, които той ги преценява като такива, а не са общоприети, той е готов да извади оръжието и да стреля. А след часове да простреля и собственото си дете", обясни директорката на Държавната психиатрична болница.

Цялото интервю четете в Dir.bg.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от dir.bg

Този уебсайт използва "бисквитки"