Засякоха шест души от Великотърновска област, нарушили карантината

На мъж от Горна Оряховица е повдигнато обвинение за неспазване на противоепидемичните мерки

Само за ден засякоха седем души от Великотърновска област, които са нарушили карантината. Бързо производство за неспазване на противоепидемичните мерки е започнато в полицейското управление в Полски Тръмбеш.

В понеделник сутринта при проверка на лица, поставени под карантина в с. Раданово е установено, че 43-годишен мъж е нарушил предписанията на РЗИ и е напуснал дома си. Срещу него е започнато бързо производство.

При извършени проверки на адреси за спазване на противоепидемичните мерки е установено, че един мъж от с. Въбица, един от Полски Тръмбеш и 3-ма от с. Петко Каравелово са нарушили предписанията на РЗИ и са напуснали домовете си. По всички случаи са започнати досъдебни производства.

59-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в нарушаване на заповед на здравния министър и чл. 355, ал.2 от НК. В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно данни, че на 19 април тази година той е напуснал дома си и по този начин е нарушил противоепидемичните мерки, предписани му от РЗИ. Той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"