"Златен" шофьор върна портфейл с 250 лева

41-годишен мъж от Шумен намери портфейл с пари, докато беше в сградата на Пътна полиция в сряда, и го предаде в полицията. Малко след 15:30 часа Дарин Йорданов, специалист в Служба по геодезия, картография и кадастър - Шумен отишъл в КАТ, за да смени контролния си талон със "златен" - за водач без нарушения през последните 6 години. След като му го издали, на излизане от административната сграда забелязал черно портмоне на земята. Отворил го и видял, че в него има 250 лева.

Обадил се на началника на сектор "Пътна полиция" гл. инсп. Веселин Георгиев, за да му го предаде. В портмонето, освен парите, имало и клиентска карта за пазаруване в шуменска търговска верига.

Униформени служители се свързали с фирмата, за да разберат кой е притежател на картата. Водила се на името на 73-годишен мъж от Шумен. Полицаите се свързали по телефона с него и го питали дали е бил с Пътна полиция днес. Мъжът казал, че преди минути си е тръгнал , след като ползвал административна услуга. Попитали дали е загубил нещо, а той казал, че не може да си намери портмонето. Полицаите му обяснили, че вече е намерено и е предадено и го поканили да си го получи. 73-годишният собственик Веселин Янев благодари на мъжа, който го е намерил и предал в полицията и му пожелава доброто да го следва навсякъде.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"