Ирански генерал: Tърсим повод да нападнем Израел

Иран търси повод да нападне Израел и е готов да „сравни Тел Авив със земята“. Tова заяви секретарят на Съвета за определяне на политическата целесъобразност на вземаните решения, бившият командващ Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР), ген.-майор Мохсен Резаи, съобщава EA Daily.

По думите на високопоставения ирански чиновник, Техеран е станал още по-решителен по отношение на „сионисткия режим“ (Израел), след като израелските власти са помогнали на САЩ да убият генерал Касем Сюлеймани.

В отговор на въпрос на телевизия Al Mayadeen за това, ще изпълни ли Иран заплахите си да атакува Израел в случай на война със САЩ, Мохсен Резаи посочи:

„Няма никакво съмнение. Ще сравним Тел Авив със земята. Търсихме такъв повод“.

„Ако те (САЩ) направят нещо, можем да използваме това като оправдание за нападение на Израел, защото Израел изигра роля роля в мъченическата смърт на генерал Сюлеймани“, обясни заяви бившият командващ КСИР, цитиран от The Times of Israel.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху по-рано заяви, че страната му няма нищо общо с ликвидирането на иранския генерал и „това са американски дела“. Въпреки това, ако се съди по иранската реторика, подобна линия на поведение досега помага слабо, твърдят израелските медии.

Настоящият командващ на КСИР Хюсеин Салами заяви на митинг на 7 януари в град Керман, където бе погребан Сюлеймани, че Ислямската република ще „отмъщава енергично“ за смъртта на генерала. „Ще унищожаваме всички, които обичат и защитават САЩ, и те разбират, какво имам предвид“, каза тогава Салами.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"