Ким поздрави Си Дзинпин с успеха в борбата с пандемията

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е изпратил вербално послание до президента на Китай Си Дзинпин, в което го поздравява с постигнатия успех в борбата с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като цитира официално комюнике на севернокорейската държавна информационна агенция.

Новината идва след седмици на спекулации за здравословното състояние на „Върховния лидер” в Пхенян, оборени преди дни. „В посланието си Ким Чен Ун отправи топли приветствия към Си Дзинпин и го поздрави за постигната победа във войната с безпрецедентната епидемия”, се казва в комюникето.

Той също така е пожелал добро здраве на китайския си колега и е подчертал, че отношенията между Китай и КНДР са „здраво скрепени”. На редовната си прескоференция в Пекин петък, говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунинг е коментирала посланието на Ким с думите че отношенията между двете страни са добросъседски и са в тесен контакт спрямо обмена на информация, отнасяща се до COVID-19. Официалният представител е отказала да потвърди, дали китайският президент Си Дзинпин ще върне отговор на пожеланията на Ким Чен Ун.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"