Китай блокира 4-милионния град Дзилин заради COVID-19, Ухан пак се бори със заразата

Заради нови зарази с коронавирус в Китай затвориха поредния милионен град: Дзилин в североизточната част на страната. "Положението е много сериозно", казват властите. И Ухан се бори с нови зарази, предаде БНТ.

Заради новия коронавирус в Китай отново затварят частично милионен град. Този път става дума за 4-милионния Дзилин в североизточната част на страната. Агенция Синхуа съобщи, че транспортните връзки (влакове и автобуси) с този град са прекъснати, тъй като са установени десетки нови случаи на заразени с коронавируса. Хора, които според тестовете нямат антитела срещу вируса, не бива да напускат града, наредиха властите. Според тях, положението е "много сериозно".

И град Ухан, където най-напред в света се разрази пандемията, се бори срещу вълна от нови заболявания. Градските власти искат в най-кратки срокове да тестват за коронавируса всичките 11 милиона жители на града. В началото на седмицата в един от градските жилищни райони бяха установени нови 6 случая - след продължителна фаза без заболявания.

До края на април в Ухан на тестове са били подложени близо един милион души. Според китайския портал "The Paper", градските райони на Ухан трябва да разработят планове за провеждането на масови тестове.

Никъде другаде в Китай нямаше толкова много болни и толкова много починали от COVID-19, колкото в Ухан. Ухан беше и първият град в света, който изцяло се затвори в продължение на седмици. От общо 80 000 официално оповестени заразявания в цял Китай, 50 000 бяха в Ухан. Само в Ухан от коронавируса починаха 2500 души. В цял Китай жертвите бяха общо 3300.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"