Китай пусна пълна хронология на епидемията от коронавирус в провинция Хубей

Китайските власти публикуваха пълна хронология на развоя на епидемията от коронавирус в провинция Хубей, съобщава агенция Синхуа.

В документа, който е 37 страници Китай обяснява, е разпространява тази информация с цел да помогне на останалата част от света да се пребори с пандемията от COVID-19.

Според китайските здравни власти първите случаи на коронавирус са били установени в края на декември 2019 г., когато в Центъра по контрол и превенция на заболяванията в Ухан са регистрирани няколко случая на непознат досега вид пневмония.

На 30 декември здравната комисия в Ухан съобщава, че случаите на пневмония в града са 27 и препоръчва на жителите на града да не се събират на публични места и да носят маски.

На 2 януари 2020 г. Китайският център по контрол и превенция на заболяванията и Китайската академия по медицински науки получават проби от четирима пациенти, заболели от пневмония в провинция Хубей, което позволява да се състави план ранна диагностика на болестта и налагането на навременна карантина.

В документа се съобщава, че от 3 януари Китай започва ежедневно да информира Световната здравна организация за разпространението на епидемията.

На 9 януари Китай за първи път съобщава, е заболяването е причинено от нов коронавирус, а ден по-късно започва разработката на първите тестове, установяващи болестта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"