Китай: Трябва да продължим сътрудничеството със САЩ за борбата с COVID-19

Китай се обяви днес за укрепване на сътрудничеството между Пекин и Вашингтон срещу коронавирусната пандемия, въпреки изявлението на американският президент Доналд Тръмп, че обмисля прекъсване на връзките с Китай, предава ДПА.

Поддържането на стабилни отношения между Китай и САЩ е в интерес на двете страни и благоприятства мира и стабилността, каза говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян. "Китай и САЩ трябва да продължат да засилват сътрудничеството в борбата срещу епидемията, да победят епидемията колкото се може до-скоро, да лекуват пациенти и да възстановят икономиката и производството, но това изисква те да действат заедно", каза Чжао, цитиран от държавния вестник "Глобал таймс".

Вчера Тръмп каза, че не иска да говори с китайския президент Си Цзинпин на този етап и предупреди, че "може да прекъсни всякакви отношения" с Китай. Тръмп, който се опитва да обвини Китай, че е източник на коронавирусната пандемия, посочи, че е "силно разочарован" от Пекин за това, че не е успял да спре вируса в самото начало.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"