Кризата в гоцеделчевската болница се реши с освобождаването на управителя

Двумесечната криза в МБАЛ- Гоце Делчев намери своето решение, след като Общинския съвет в града гласува и освободи от длъжност управителя д-р Владислав Улевинов.

Заради него по време на пандемия напуснаха постовете си общо 14 лекари, което изправи пред невъзможност да функционира здравното заведение, а то обслужва 80 хиляди души в района.

Освобождаването стана с активната намеса на общинските съветници от ГЕРБ, това заяви областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков след сесията на Общинския съвет, на която исканията на протестиращите лекари бяха удовлетворени и те ще бъдат възстановени на работа в МБАЛ "Иван Скендеров".

„По инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ в Гоце Делчев се проведоха поредица от срещи с всички заинтересовани страни в конфликта, както и извънредни заседания на ОбС-Гоце Делчев. От днес стана ясно, че напусналите лекари се връщат на работа”, коментира Андреай Новаков. Той изрази огромната си удовлетвореност от работата на общинските съветници през изминалите дни, чиято единствена цел бе болницата да работи нормално и хората в региона да получават адекватна медицинска грижа в разгара на епидемията от коронавирус.

„За нас беше важно болничното заведение, което се грижи за здравето на около 80 000 души от 4 общини и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19, да работи нормално”, казаха още Андрей Новаков и Никола Джингаров, ръководител на групата на ГЕРБ в ОбС-Гоце Делчев.

Успоредно с това прокуратурата се самосезира и прави проверка на болницата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"