Майката открила мъртвото 11-годишно момче в Стрелча

Основната версия на разследващите е самопрострелване

Районна прокуратура - Панагюрище разследва инцидент от понеделник вечерта в  Стрелча, при който 11-годишно дете е починало от огнестрелно нараняване.  Около 18 часа в къща в  курортния град в полите на Средна гора е открито  момче, починало от прострелване в главата с ловна пушка.

Първа на трупа на малчугана попаднала майка му, която веднага подала сигнал за инцидента с фатален край. Под ръководството на Районна прокуратура - Панагюрище се извършват процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествието,   разпитват се свидетели. Установяват се контактите на детето в деня на инцидента, назначени са съдебно- медицинска експертиза и други експертизи, които трябва да внесат повече яснота за случилото се. До момента е установено, че огнестрелната рана в главата на детето е от ловна пушка марка ИЖ, 12-ти калибър, която е собственост на бащата на детето и по принцип се е съхранявала съгласно изискванията на закона в метална каса.

От полицията съобщиха, че всички събрани до момента доказателства говорят за самопрострелване и нещастен случай при детска игра, а не за убийство. Именно това е засега официалната версия на разследващите, които отказват да дават повече информация и подробности. Тепърва ще се изяснява и как ловната пушка е попаднала в ръцете на 11-годишното момче и как то е успяло да отключи металната каса, където оръжието се е съхранявало.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"