Малки данъци и ски вдигат интереса към имотите

В Джаксън именията струват средно $1,6 млн.

Има отлични условия за туризъм

Богатите избират дом на хубаво място, като често около техния имот вече има други заможни хора. Но какво кара милионерите да изберат конкретно място и да се заселят именно там?

Доклад на Института за икономическа политика показа, че в районът на град Джаксън, щата Уайоминг, САЩ най-богатите жители печелят средно 132 пъти повече от останалите. Средният доход на първия процент от най-богатите хора там възлиза на 16,1 млн. долара, докато останалите 99% от населението печелят средно по 122 447 долара. Репортер на “Бизнес Инсайдър” прекара три дни в Джаксън, за да разкрие с какво е привлекателен за милионерите. Градчето е с население от 10 400 души и се намира в северозападната част от Уайоминг.

В района има 12 планински върха, които са по-високи от 3500 м. Ето защо тук се намират три ски курорта. Дневната карта за ски в един от тях струва 99 долара, като тук не влизат разходите за наемането на екипировка, ако нямате такава.

Въпреки че това официално е вторият най-добър зимен курорт в света, повече хора се струпват в Джаксън през лятото. “Лятото е по-натоварен период за нас, тъй като се намираме между два национални парка”, казва Кейт Солит, главен изпълнителен директор на един от ски курортите. Трафикът по улиците през лятото може да се сравни с този в Ню Йорк, пише “Бизнес Инсайдър”.

В миналото Джаксън е бил малък старомоден град с много крави. Днес там има много милионери, а и доста милиардери, които купуват имотите на милионерите. При наличието на толкова богати хора градът предлага и редица възможности да хапнете, пийнете и пазарувате - например традиционни каубойски шапки и сувенири. В центъра на града са разположени барове, ресторанти, магазини за сувенири и др.

Средната цена на имотите, продавани в Джаксън, е 1,62 млн. долара. Къща с три спални търси нов собственик за 1,7 млн. долара. На пазара има 30 имота на цени над 10 млн. долара. Най-скъпият имот може да бъде купен за 80 млн. долара. Срещу тази сума ще имате ранчо с 1120 дка площ, къща с 750 кв. м разгърната застроена площ и допълнителна постройка за гостите. Ако отседнете тук, голяма е вероятността да срещнете някоя знаменитост.

Оказва се, че една от основните причини за струпването на милионери и милиардери в града, е че в Джаксън няма личен или корпоративен данък върху доходите, няма и данък върху имуществото и наследствата, които богаташите оставят на децата и внуците си.

Гостите в града могат да къмпингуват, да се катерят, ловят риба, да карат колелета и лодки, яздят коне или да карат ски и сноуборд през зимата. Предлагат се и сафарита, на които можете да видите и животинското разнообразие в района. Цените на хотелите започват от 200 долара на нощ, но е много вероятно да не намерите места за желаните от вас дати.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"