Менда Стоянова: За два дни са регистрирани 230 фирми по мярката "60/40"

Нямам съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено до 13 май, заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова по БТВ.

Според председателя на Комисията по бюджет и финансии така ще се преодолее здравната криза, а после и икономическата. Менда Стоянова посочи още, че ситуацията в Народното събрание е изключително сложна.

"Всички знаем, че сега с това извънредно положение ще имаме проблем с икономиката. Заради това се прави и актуализацията на Бюджет 2020", обясни тя. По думите й според една от една от най-мрачните прогнози българската икономика ще се свие с 6-7%. Към момента, обаче се говори за свиване от 3%, обясни Менда Стоянова.

За мярката "60/40" също се говорят небивалици. Само за два дни има регистрирани 230 фирми. Мярката има за цел да подкрепи онези бизнеси, в които са се търсили работници, обучавали са ги, обясни още Менда Стоянова.

Според нея ръстът на безработицата се е увеличил много, но това се дължи и на българите, които са се върнали от чужбина и се регистрират на борсата. Решението за замразяването на депутатските заплати лично за мен е популистко, коментира Менда Стоянова. Трябва да вземем ясно и категорично решение каква част от заплатата си искаме да даряваме, посочи още тя.

"Парламентарната група на ГЕРБ дари 100 000 лева на Министерство на здравеопазването. Сега парламентарната група ще вземе решение да даряваме половината от заплатите си, но не само за дарителската сметка на Министерство на здравеопазването", разкри Менда Стоянова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"