Обвиниха Жискар Д`Естен в сексуален тормоз

Разделили го от “мишената” му със стол

Френската прокуратура повдигна обвинения в сексуален тормоз и посегателства срещу 94-годишния бивш президент на Франция между 1974 и 1981 г. Валери Жискар Д`Естен, в резултат на твърденията на германската журналистка Ан-Катрин Щраке, че време на интервю през 2018 г., ветеранът-политик й е посегнал по неморален начин, съобщи “Фигаро”.

Дамата имала уговорен разговор с Д`Естен по повод 100-годишнината от рождението на бившия канцлер на Германия Хелмут Шмидт и по думите й се наложило да преживее “изключително унизителна ситуация”.

След интервюто с 94-годишния политик, докато позирали заедно за снимка, Жискар Д`Естен на три пъти си позволил да я хване за задните части, разказва Щраке.

“Реших да разкажа историята си, защото смятам че хората трябва да знаят че бивш френски президент ми посегна сексуално след интервю”, разказва още германската журналистка, която работи за държавната телевизия “ВДР”.

Според операторът на Щраке, който е свидетел по делото, се наложило да сложи стол между Жискар Д`Естен и журналистката, за да спре посяганията от бившия френски президент.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"