Откриха пропуски в сигурността на приложението TikTok

Компанията за киберсигурност Check Point откри сериозни пропуски в сигурността на популярното сред тийнейджърите приложение TikTok. Те биха осигурили достъп на хакери да поемат контрол над лични акаунти и да манипулират съдържанието. От компанията разработчик увериха, че проблемите вече са отстранени.

Апликацията TikTok, която позволява създаването на кратки музикални клипове, имала "множество уязвимости", съобщава доклад на компанията за киберсигурност Check Point.

Пропуските можели да позволят на хакери да контролират акаунтите на потребители, да манипулират съдържанието, да качват и трият видеа, и да достигнат до лична информация, като имейл адреси.

Разработчиците на приложението са си партнирали със CheckPoint в отстраняването на наличните бъговете и увериха, че тези проблеми вече не излагат на риск потребителите.

Приложението е собственост на китайската компания ByteDance. Някои политици в САЩ отдавна го смятат за "заплаха за националната сигурност".

В момента платформата е водеща за споделяне на кратки клипове в Китай и става все по-популярна и в други страни, превръщайки се в едно от най-бързо развиващите се и изтегляни приложения.

Приложението е много популярно и в България, предимно сред подрастващите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"