Президентът Радев: "Пожарите" не се гасят с оставки и раздаване на пари, защото проблемите остават

Аз не се бъркам в кухнята на коалициите на партиите, също така не се бъркам в работата на съда и прокуратурата, но и очаквам не само показност, а ефективно и всеобхватно разследване. С тези думи в Белово президентът Румен Радев коментира ситуацията около арестуването на министър Нено Димов и номинацията на Емил Димитров за министър на екологията, предаде dir.bg.

Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем, добави президентът. Аз отдавна говоря, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността, добави той.

Това, което се случва в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление и мога да разширя списъка, каза още Радев и посочи нерегламентираните сметища, проблемът с Африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

По думите на държавния глава "пожарите" не са гасят с оставки, с раздаване на пари и отлагане, защото "много ясно се вижда как такива похвати изчерпват своята ефективност, а проблемите остават". Едно управление не трябва да разрешава кризи, а не трябва да ги предизвиква, подчерта Румен Радев. Според него в тази насока е много важно да има друг подход - с визия, експертиза, реформи и воля. Защото да удържаш кризата и да управляваш ефективно са две различни неща, посочи в заключение президентът.

По повод предложението на ДПС, свързано с работата на НСО, Румен Радев каза, че "не коментира проектозакон, преди да е стигнал до него, но не е добре да се бърка НСО с частна охранителна фирма".

Президентът е в Белово по повод празника на града и отбелязване на 142 години от освобождението на беловския край от османско владичество.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"