Роналдо превърна хотели в болници

Кристиано Роналдо е един от най-великите не само спортисти, но и джентълмени в света. Пребогатият португалец отдавна направи верига в родината си хотели с марката „Пестана CR7“. Всички те ще бъдат преобразувани в болници за лекуване на болни от коронавирус по изричното настояване на звездата от „Ювентус“. Нападателят лично ще поеме лечението на пациентите.

Роналдо продължава да се самоизолира на родния остров Мадейра, където преди две седмици майка му претърпя инсулт. Когато разбра, че съотборникът му Даниеле Ругани е болен от коронавирус, Кристиано отказа да се върне в Торино. В следващите дни разрастването на болестта в Италия се увеличи драстично.

Роналдо направи и обръщение към целия свят чрез своя профил в инстаграм: „Светът минава през много тежък момент, който изисква огромно внимание от всички нас. Не се обръщам към вас като футболист, а като син, баща и човешко същество, което се вълнува от проблема. Важно е да спазваме съвета на Световната здравна организация и правителствата. Да се защитят човешките животи е по-важно от всичко. Моите мисли са с всеки, който е загубил близък и с всички, които се борят с него като моя съотборник Даниеле Ругани. Поздравявам и се моля за всички лекари, които рискуват своите животи, за да спасят други.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"