Словения скочи на „своя“ Чеферин

Александър Чеферин вече има врагове дори в родната Словения. При това на най-високо ниво. Премиерът Янез Янша обвини сънародника си в криминални престъпления, направени като президент на УЕФА.

„Чеферин позволи да се играят мачовете „Аталанта“ – „Валенсия“, както и други по същото време – отсече премиерът. – Имаше ги само заради парите. Вижте какво стана в Италия и Испания. Оттам стартира пандемията в Европа. В Словения не сме имунизирани от коронавирус. Чеферин и УЕФА направиха престъпление от алчност. Откакто той е президент, няма право да се крие зад други. Когато бяха тези мачове, Световната здравна организация бе обявила пандемията. Заради футбола умряха хиляди и ще продължават да умират.“

Чеферин все още не е отговорил на Янша. Неговият екип готви план за скоростно завършване на евротурнирите. Най-новата идея е те да се изиграят в рамките на три седмици през август. Надеждата е тогава първенствата да са приключили. УЕФА се опасява, че има вероятност отборите да влязат във финалния етап на евротурнирите в различен етап от подготовката си. Най-вероятно първи първенството си ще поднови Германия, а най-късно – Англия. В Шампионската лига на осминафиналите има представители от петте най-силни първенства, където е и най-страшна пандемията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"