Тръмп даде отрицателна проба за коронавирус

Негов близък сътрудник се оказа заразен

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс са дали отрицателна проба за новия коронавирус, след като американски военен, който работи в Белия дом, се оказал заразен, съобщи говорител на Белия дом, съобщи БТА.

Военният бил идентифициран от телевизия CNN като личен помощник на Тръмп. По информация на американската медия членовете на това подразделение работят в непосредствена близост до президента и семейството му.

"Неотдавна бяхме уведомени от медицинския екип на Белия дом, че член на американската армия, който работи в комплекса на Белия дом, е дал положителна проба за коронавирус. Президентът и вицепрезидентът след това дадоха отрицателна проба за вируса и остават в чудесно здраве", обяви говорителят Хоган Гидли в изявление.

Досега Тръмп е бил изследван поне два пъти за коронавирус и всичките му проби са отрицатели. За последно той се подложи на тест на 2 април.

По данни на университета "Джонс Хопкинс", който води статистика въз основа на сводки от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани над 1,22 милиона случаи на заразяване с коронавирус, а починалите са повече от 73 400

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"