0т 21 април родители могат да подават онлайн заявления за прием на първолаци

Във връзка с предстоящото откриване на кампанията по кандидатстване за прием на деца в първи клас на 21 април от Столичната община уведомяват родителите, че удостоверителните документи по гражданско състояние, необходими за кандидатстване на първокласниците в училище съобразно изискванията на Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища, ще бъдат осигурявани от районните администрации като справки, изцяло по служебен път, без да е необходимо родителите да посещават общинската администрация за заявяване/получаване на документи и да заплащат такси за тях. Това са:

- Удостоверение за промени по постоянен адрес, в случаите, когато е извършвана промяна през последните 1 – 3 години;

- Удостоверение за промени по настоящ адрес, в случаите, когато е извършвана промяна през последните 1 – 3 години;

- Удостоверение за настоящ адрес;

- Удостоверение за семейно положение, съпруг/-а и деца;

- Удостоверение за раждане на детето.

Родителите могат да изтеглят и попълнят Заявленията за кандидатстване и да ги изпратят на съответното учебно заведение изцяло по ел. път на електронната поща на съответното училище.

По този начин целият процес е електонизиран, като на родителите няма да се налага да посещават институциите, а изцяло от вкъщи ще имат възможността да подадат заявленията за първолаците.

Заявленията за кандидатстване, както и списъка на общинските училища на територията на Столична община, може да видите ТУК.

В профила си във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова публикува необходимата информация за родителите на първокласници:

- От 21 април започва кампанията за кандидатстване в първи клас.

- Направихме така, че всички документи по гражданско състояние, необходими за кандидатстването, ще бъдат осигурявани изцяло по служебен път от районните администрации.

- Заявленията за кандидатстване могат да се изтеглят и изпратят на съответното училище по електронен път на електронната поща на училището.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"