17-годишното момче с COVID 19 е от Карнобат

17-годишно момче от Карнобат е с COVID 19. Младежът е син на приетия преди два дни главен счетоводител на медицински център в града и е трябвало да е под карантина. Той не е с тежки симптоми и 28 дни ще си стои в къщи. Контактните с него лица са били 7, включително негови съученици. Всички са прегледани и са поставени под домашна карантина. Това съобщи на редовния брифинг на Общинския кризисен щаб в Бургас, директорът на РЗИ- д-р Георги Паздеров.

В момента в Инфекциозното отделение на Бургас лежат 4 души, в Айтос- 2. Четирима от далите положителни проби общо 24 души в региона, оздравяха и бяха изписани от болницата в морския град.

Според шефа на държавната болница д- р Бойко Миразчийски, състоянието на четиримата пациенти в Инфекциозното отделение е стабилно. Те са трима мъже и една жена, като жената се очаква да бъде изписана съвсем скоро. Двама от пациентите са били с усложнения и са преминали на хлороквин от миналия понеделник. Състоянието на единия- от село Манолич се подобрява след терапията. Другият пациент на хлороквин е бащата на 17 годишния младеж от Карнобат, който е с дихателни проблеми, които се лекуват, каза шефът на държавната болница д- р Миразчийски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"