23 нови случая на COVID-19 у нас, още един лекар почина

Нови 23 случая на COVID-19 са регистрирани в България за изминалото денонощие, с което те стават общо 1611, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин.

Активните области към момента са 9. От новите случаи 6 са в София, 8 във Видин, 3 в Сливен. В Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Ямбол - по един. Две деца на 10 и 11 години във Видин са се заразили с коронавирус.

Има още един починал лекар от Александровска болница. Жената е работела в Центъра за спешна медицинска помощ в Александровска болница. Била е констатирана с коронавирусна инфекция, след което е изписана с отрицателни резултати. След това е приета в изключително тежко състояние и е настъпил летален изход. Тя е била една от първите заразени в Центъра за спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница. След като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието й е изписана за домашно лечени, поясни ген. Венцислав Мутафчийски. Вчера внезапно състоянието й се е влошило. Наложило се е да бъде интубирана, но е починала в спешния център.

Има два нови случая на заразени медици - лекар и технически секретар в "Пирогов". Излекувани са 21 души, а починалите са 72-ма. Починали са мъж на 68 г. в Благоевград с придружаващи заболявания, 80-годишен мъж от Видин с диабет и прекаран инфаркт, както и жена на 82 г. от Плевен със сърдечна недостатъчност.

Към момента в света има нови 83 257 потвърдени случая на коронавирусна инфекция. 5215 са новите смъртни случаи .От редица водещи европейски центрове в САЩ, Китай, Великобритания и Германия постъпват съобщения за мобилизиране на огромен финансов и интелектуален ресурс за справяне с епидемията в насока разработването на нови лекарства и ваксини.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"