43 хил. кв. м са гъвкавите офис пространства

Търсят ги стартиращи компании

Над 43 хил. кв. метра ще достигнат гъвкавите офис пространства в страната, смятат брокери на имоти. Това са офиси, които дават възможност за наемане на едно или няколко работни места за ден, и осигуряват консумативи за принтери, интернет и достъп до конферентна зала. Тези пространства, които често наподобяват атмосферата на кафене, са най-търсени от стартиращи компании или от фирми, които имат спешна нужда от разширение, но не са договорили още капацитет и условия в традиционните офиси.

Предлагането на традиционни офис площи в София продължава да нараства със стабилни темпове, като очакванията са през 2020 г. да бъдат завършвани приблизително 160 хил. кв. м. Търсенето на площи под наем остава стабилно, като прогнозите са през 2020 г. обемът на новоотдадените офиси в столицата да доближи 150-160 хил. кв. м.

Офертните наемни нива остават стабилни в диапазона 12-14 евро/кв. м за първокласни офис площи на големите столични булеварди, а за единични клас А сгради в центъра на София достигат 15 евро/кв. м. Средният дял на свободните площи за клас А и В офиси се движи в рамките на 9-9,5%.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"