България с ударно начало в света на електронните спортове

Националният отбор на България по електронен футбол стартира ударно своето начало във виртуалния свят. "Лъвовете" на селекционера Емил Димитров разбиха Исландия с 4:1 в първата си официална проверка преди европейските квалификации. Националите Георги Фиков и Радослав Христов не оставиха шанс на своя съперник на симулатора Pro Evolution Soccer. Мачовете са по 10 минути, а крайният победител и резултат се определят след две срещи, в които играчите се изправят по единично срещу своите опоненти.

Мач 1: Георги Фиков 1:0 Арон Ларусон

Мач 2: Радослав Христов 3:1 Арон Иварсон

„Представянето ни в този мач много ме радва – призна селекционерът на виртуалните „лъвове“ Емил Димитров пред "Труд". - Това бе първа официална контрола, а съперникът ни е добър. Исландия има база, на която тренира, разполагат с условия като стрийминг, геймърски столове. Освен това имат клубно първенство. Ние сме в начален етап и въпросните мачове с тях ги играхме от домовете си. Може би това е дори по-добрият вариант, защото го има елементът на домашния комфорт. Комуникираме с телефони, за да си даваме насока. Това е минусът. Ако имаме база, бихме общували по-лесно.“

Пълният материал за предстоящото участие на България в квалификациите за е-Евро 2020 очаквайте в съботното издание на в-к "Труд" в рубриката "електронни спортове". 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"