Искат складове край основни булеварди

Трябва да са близо до клиентите

Изнасят дейност към България

Най-голям интерес има към складове на основни градски булеварди, пише в доклад на консултантска компания на пазара на имоти. Причината за това е, че търговците искат стоките им да бъдат близо до крайните клиенти, което скъсява времето и цената за доставки. Голямо търсене има и на складове в сателитните градове на изток от София.

Търсенето на складове и индустриални имоти е разпределено по сектори, както следва: 53% от обема се дължи на компании в сектора на бързооборотните стоки, следвани от електронна търговия (13%), логистика (12%) и електроника (8%).

Останалите 14% са в секторите производство, строителство, търговия, дистрибуция и фармация. В сравнение с предходни години значително е нараснало търсенето на складове от търговци с бързооборотни стоки. Слабото увеличение на предлагането през последните месеци и активното търсене от страна на наемателите доведе до намаляване на незаетите имоти.

Процесът по релокация на производства и изнасяне на дейност към България, вследствие на геополитическото напрежение, дава добър шанс на страната да привлече чужди инвестиции, посочват консултантите. Това ще доведе до нарастване на търсенето на складове.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"