„Левски“ на печалба за 2019 г.

Ръководството на „Левски“ отчете финансова печалба от близо 2 млн. лева за 2019 години. „Синият“ одит за въпросния период, публикуван на сайта на клуба, показа, че на стадион „Георги Аспарухов“ са излезли на плюс за пръв път от десетилетие. За сравнение, година по-рано балансът бе на „червено“ – загуби на стойност 4 млн. лева. В двата въпросни периода начело на клуба бяха две различни ръководства. През 2019-та мажоритарният дял акции на 26-кратните шампиони бе прехвърлен на Георги Попов, вицепрезидент на „Нове Холдинг“, а с него на „Герена“ дойдоха Васил Божков и изпълнителният директор Павел Колев.

Според сегашния финансов отчет, тимът е изплатил близо 13 млн. за заплати през изминалата година. Близо 2 млн. лева са постъпили в касата под формата на дарения, а продажбата на играчи е донесла други 2.9 млн. лева, голяма част от които са от трансфера на Давиде Мариани в ОАЕ.

В същото време от клуба опровергаха появилата се информация, че се готви нова смяна на властта в „Левски“. Според Павел Колев, думите му пред друга медия са били грешно интерпретирани.

„Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение“, се казва в официално становище на „сините“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"