Пушилин: Евентуалните доставки на тактически балистични ракети в Украйна няма да окажат значително влияние върху хода на военните действия

Евентуалните доставки на тактически балистични ракети ATACMS в Украйна няма да окажат значително влияние върху хода на военните действия в региона, но представляват заплаха за живота на цивилните. Това каза изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, съобщават руски медии.

"Това не е първият път, когато Западът доставя доставки от този вид на врага. За цивилното население това са ненужни заплахи, защото виждаме, че врагът, веднага щом започне да страда сериозни загуби, без да има никакви победи на фронта, просто започва да стреля в раздразнени населени места, по-специално в Донецката народна република. Това е още едно увеличение на степента. Няма да е възможно да се обърне хода на военните действия и военна логика на събитията“, каза още Пушилин.

Вестник Wall Street Journal съобщи на 15 септември, позовавайки се на източници сред американски служители, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля възможността за прехвърляне на ATACMS в Киев през есента, но окончателното решение трябва да бъде взето от американския лидер.

На свой ред Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, заяви, че властите на САЩ все още не са взели решение да изпратят в Украйна тактически балистични ракети ATACMS, способни да поразяват цели на разстояние до 300 км.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"