Рекордни вложения в бизнес сгради

Реализираха ръст от 51%

Инвестициите в бизнес имоти в Европа достигнаха 84,8 млрд. евро през първото тримесечие на 2020 г., което е ръст с 51% спрямо същия период на миналата година, показват данни на консултантска компания. Това е рекордно представяне на бизнес имотите за това тримесечие, надминаващо предишния връх, регистриран в началото на 2015 г.

Една от причините за силните резултати през тримесечието е, че много големи сделки са били започнати в края на миналата година и са финализирани в началото на настоящата. Въпреки това силното представяне през тримесечието е показателно за наличния капитал за инвестиране в недвижими имоти в Европа и дава увереност, че инвестиционните обеми ще възвърнат силата си след отслабване на несигурността около COVID-19.

В началото на годината Германия е привлякла най-голям обем от инвестициите в бизнес имоти в Европа с 27,9 млрд. евро, което е ръст с 35% на годишна база. Великобритания е на второ място сред най-привлекателните за инвеститорите пазари в Европа с 16,6 млрд. евро. Франция е на трето място със 7,2 млрд. евро, или 21% повече спрямо същия период на миналата година.

Инвестициите в бизнес имоти в Италия, Швеция и Ирландия също са отбелязали силен годишен ръст през тримесечието. Бизнес имотите в Холандия са привлекли 3,3 млрд. евро, като обемът на инвестициите е останал непроменен спрямо същия период на миналата година.

Офисите остават най-привлекателният за инвеститорите сегмент от пазара на бизнес имоти с привлечени 25,3 млрд. евро, което е ръст с 11% на годишна база. На второ място е секторът на многофамилните жилищни сгради с инвестиции на стойност 22,5 млрд. евро и увеличение с 39% на годишна база. Търговските площи са привлекли инвестиции за 12,5 млрд. евро.

Инвеститорите са вложили 9,5 млрд. евро в индустриални имоти, като обемът им нараства със 17% на годишна база. Същият ръст отбелязват и инвестираните средства в имоти в сектора на здравеопазването, като обемът им е достигнал 1,7 млрд. евро.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"