Шойгу: Двустранните отношения между Русия и Китай се превърнаха в опорен стълб на глобалната стабилност в света

Двустранните отношения между Русия и Китай се превърнаха в гръбнака на глобалната стабилност на фона на нарастващото геополитическо напрежение в света, заяви руският министър на отбраната генерал от армията Сергей Шойгу в телеграма до генерал-полковник Джан Юсю по повод преназначаването му на поста заместник Председател на Централния военен съвет на Китай, съобщават руски медии.

„Двустранните отношения между нашите страни днес достигнаха ново, безпрецедентно високо ниво и се превърнаха в опорен стълб на глобалната стабилност в условията на нарастващо геополитическо напрежение в света“, каза още Шойгу.

Руският министър на отбраната също така пожела на генерал-полковник Джан Юйсю здраве и просперитет и изрази увереност, че военното и военно-техническото сътрудничество между Русия и Китай ще продължи да се развива, като ще допринесе значително за укрепването на целия спектър на руско-китайските отношения.

Военното ведомство уточни, че Шойгу е поздравил и генерал-полковник Хъ Уейдун за назначаването му на поста заместник-председател на Централния военен комитет на Китайската народна република.

„Русия и Китай са дългогодишни приятели и партньори. Общите граници и история, както и дългите години на приятелство, са свързали здраво нашите народи и страни“, се казва в поздравителната телеграма на руския министър на отбраната.

Ръководителят на руското военно ведомство добави, че руско-китайските отношения са стабилни и дългосрочни, отговарят на целите за укрепване на добросъседството и осигуряване на взаимно доверие.

„Благодарение на усилията на лидерите на нашите страни отношенията между държавите достигнаха безпрецедентно високо ниво и се превърнаха във важен фактор за гарантиране на мира и международната сигурност“, коментира Шойгу.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"