Apple налага тенденцията за скъпи смартфони

Apple продължава тенденцията си да завишава цените на новите си модели телефони, като се предвижда следващият модел на компанията да изпревари предшественика си, който пък е сегашният най-скъп телефон в историята на американската компания. Очаква се тези им действия да разтърсят световния пазар на мобилни устройства и да окажат влияние върху бъдещите цени на всички флагмани на водещите световни марки.

При базова цена от 999 щатски долара, iPhone X постави рекорд за най-скъп iPhone някога, но това явно не се отрази върху желанието на потребителите да се сдобият с устройството, като това го превърна в телефона с най-много продадени бройки за първото тримесечие на 2018г., с над 16 милиона броя по цял свят. Въпреки скептиците, които се съмняваха дали интересаът на потребителите няма да намалее, iPhone X е най-продаваният продукт на Apple откакто беше пуснат в продажба на 3 ноември 2017 г.

При това темпо няма да е учудващо ако Apple приложи същия бизнес модел за iPhone XS и XS Max? Очаква се поне един от трите iPhone модела за които от месеци усилено се спекулира, да бъде на същата цена като iPhone X.

Изглежда, че конкуренцията е взела действията на американците под внимание, тъй като новият флагман на Samsung - Galaxy Note 9 също е на цена от 999 щатски долара, което е увеличение от 50 долара спрямо миналогодишния Note 8.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии