Образуваха дело за смъртта на бащата на адвокат Савова

По повод публикация във вестник "Труд" под заглавие „Автомобил уби бащата на топадвокатка и избяга" от 5 януари т.г.  и изявление по „Нова" ТВ на адв. Ирен Савова от  6 януари т.г., от държавното обвинение съобщиха вчера,че Софийска окръжна прокуратура е образувала  дело.

 То е срещу неизвестен извършител с моторно превозно средства, който нарушил правилата за движение по пътищата,и причинил смъртта на Иван Хаджипетков (75 г.) и избягал ( което е престъпление по чл.343 от НК). Извършени вече са всички неотложни следствени  действия за разкриването на истината, уверяват прокурорите. Разгледан бил и и сигналът на Савова, че часове преди гибелта на баща й мним полицай опитал да я отвлече с кола , а ден по-рано тя усетила, че я следят и наела охрана.

Адвокат Савова е известна главно с това, че представлява огромни интереси на държавата в процесите за "царските" имоти, а напоследък защитава бившия шеф на комисията за конфликт на интереси по най-скандалното дело за политическа корупция у нас.  

Процесуално-следствените действия за изясняване на обстоятелствата около смъртта на баща й продължават, съобщиха от прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право