17-годишен самбист спаси приятел от удавяне, друг младеж потъна в заледен вир

Състезател по джудо и самбо на 17 години успя да спаси приятел от удавяне в замръзнал водоем край Сандански. За съжаление обаче при инцидента потъна друг младеж.

Трагедията се разигра в неделя следобяд. Седем младежи на възраст от 16 до 23 г. около 16 часа отишли да се пързалят по леда на неохраняем водоем в местността Ушите в края на града. Ледът обаче се пропукал и в ледените води паднал 20-годишният Андон Пасков.

Веднага 23-годишният Мартин Янчев от групата се опитал да му помогне, но също пропаднал във водата. Тогава на помощ се притекъл 17-годишният Илиян Скачев.

Той успял да измъкне от водния капан Мартин. Направил опит за помогне и на Андон, но не успял. Само докоснал ръката му, тя се изплъзнала, а сетне момчето потънало.

Младежите изпаднали в шок и започнали да крещят. Чули ги служители на близка бензиностанция и повикли помощ на тел.112.

На място пристигнали полицаи, пожарникари и екипи водолази.
Ледът във водния басейн бил разбит и водолази с лодка навлезли навътре, където открли тялото на Андон. Мъртвият младеж е единствено дете в семейството, миналата година починал баща му.

Момчето, което спасило приятеля си, тренира джудо и самбо в София, в спортно училище.

Днес той се сбогува с удавения си приятел, като публикува негова снимка във фейсбук и написа : "Доне, дано там, където си, да бъдеш на едно по-добро място! Почивай в мир, братле, никога няма да те забравя!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини