Болната Мария съди общината и болницата в Русе, щели да отпуснат пари след смъртта й

Две съдебни дела ще бъдат заведени от името на 4-годишната Мария от Русе. Единият процес ще бъде срещу община Русе за 100 000 лева, вторият - срещу болница Русе за 1 000 000 лева. Това съобщи бащата на детето Марин Маринов в телефонно обаждане до онлайн редакцията на изданието ни.

Държавата в лицето на община Русе е трябвало да отпусне 1000 лева за лечението на детето, но е получен абсолютен отказ. От там дори им обяснили, че до смъртта на детето пари няма да бъдат отпуснати.

Затова родителите решават да заведат дела от името на детето. Малката Мария е освободена от държавната такса за съдебния иск.

"Всеки в тази страна живее с тенденцията, че детенцето ми е обречено на смърт. Детенцето ми няма да умре, ще живее", казва бащата Марин Маринов.

Малката Мария от Русе е истински медицински феномен. Когато се ражда, присъдата на неонатолозите е категорична - детето е с много тежки увреждания и няма да живее повече от 3 дни. Въпреки прогнозите на лекарите, на 28 април тя ще направи 5 години, развива се прекрасно, не пие лекарства. Родителите й са избрали сами да се грижат за нея.

Преди време откриват, че чрез китайска иглотерапия детето се подобрява. Процедурата е трябвало да продължи 3 месеца, но липсата на средства са позволили само едномесечна такава.

Детето има проблеми и със зъбките, в момента се нуждае от поправка на 15 зъба, но това отново е свързано с голяма сума пари, непосилна за семейството.

Бащата многократно повтори пред онлайн редакцията ни, че не желае да се чувства като просяк.

Но пък понякога, за да направим добро, не е нужно някой да ни помоли. Ето защо решихме да публикуваме сметката на детето.

Може да помогнете на Мария и семейството ѝ:

БАНКОВА СМЕТКА:

МАРИЯ МАРИНОВА ГЕОРГИЕВА

РАЗПЛАЩАТЕЛНА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

IBAN: BG98FINV91501315917919

BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка АД, клон Русе

Може да се свържете с таткото на Мария на номер 0894 93 79 65.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини