На 18 ноември 2018 да почерпят

Спортисти и авантюристи ни славят в Гинес Най-любопитните постижения в Книгата на рекордите

Затягат правилата за билбордовете край шосетата

Икономиката ще загуби 2,2 млрд. лева заради недостиг на шофьори Бранша чакаа поне 2000 водачи от българските диаспори

Калоян Паргов: Предсрочни догодина избори са неминуеми

Предупредителен код заради очакваните валежи в 20 области утре

Дубайските полицаи се качват на летящи мотори (ВИДЕО)

Риалити звезда се сгоди за милионерски син Пенелопе каза “да” на Иван Динев

Филмът за Силвио Берлускони препуска към екрана Режисьор е майсторът Паоло Сорентино

70 задържани на протест заради климатичните промени в Лондон

Георги Мамалев: Протестите няма да доведат до нищо добро

Сергей Лавров: „Турски поток“ може да мине през България и Сърбия

Последният ръководител на Комсомола: Промените през 89-а тръгнаха от самата БКП

Националните недоволни от съдията срещу Кипър: Трябваше да ни даде още две дузпи Според тях, шведският рефер е трябвало да отсъди поне още две дузпи

Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

АБРО: С тревога наблюдаваме деструктивните тенденции при управлението на авторски и сродни права

Във връзка с конфликтната реторика в авторско-правната общност и разпространените в социалната мрежа Facebook и в медийното пространство обвинения за оказван от страна на музикални продуценти “медиен натиск”, Управителният съвет на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО най-категорично заявява, че българските радио- и телевизионни оператори работят в условията на пълна редакционна независимост и самостоятелно вземат програмните си решения, с оглед програмния си профил и при съобразяване с потребностите на своята аудитория. Това заявиха в специална декларация от АБРО по повод разменените чрез медиите реплики между певицата Рут Колева и Саня Армутлиева.

Ето пълната декларация на Асоциацията:

Наблюдаваме с тревога и загриженост деструктивните тенденции в сферата на управлението на авторски и сродни права.

Като представителна организация на търговските радио- и телевизионни оператори в България, АБРО е за стабилност и предсказуемост в работата на дружествата за колективно управление на права, поддържането на дългосрочна и справедлива законодателна рамка и налагането на добри практики в работата с ползвателите от всички категории.

Отстоявайки независимостта на търговските радио- и телевизионни оператори от политическа, икономическа и друга намеса, бихме се противопоставили най-категорично на всякакви опити за налагане на програмно съдържание, включително чрез установяване на задължение за разпространение на българска или каквато и да е друга музика.
Отнасяме се с най-голямо уважение към музиката и зачитаме правото на аудиторията да търси и потребява музикалния продукт съобразно личните си предпочитания в плуралистична среда.

Пожелаваме успех на авторско-правната общност за бързото изглаждане на породилите се конфликти, за да се избегне внасянето на нестабилност и фрагментация при управлението на права, в нарушение на световните тенденции и най-добри практики.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.