Бизнесдама блокира сметките на три болници

Б изнесдамата Надежда Минчева блокира сметките на три пловдивски болници заради дългове, съобщава "Марица". Начело на класацията е МБАЛ "Св. Мина" с борч от 109 539 лева. Следва "Кудоглу" със сума от близо 60 000 лева. Наред да бъде блокирана е МБАЛ "Св. Пантелеймон" с неразплатени задължения към фирма "Надежда 2000" в размер на 118 838 лева. Шефовете на популярната като Втора градска болница вече са получили покана за доброволно плащане. Те имат намерение да се издължат, тъй като имат перфектен договор с фирмата на Минчева.

Бизнес отношенията между "Надежда 2000" и пловдивските болници са оформени още преди години. Минчева е спечелила на търг обществени поръчки за доставка на храна за пациентите им. Тя е включила като специална клауза в договорите и възможността за разсрочено плащане. Въпреки огромните забавяния не е спирала нито за ден доставката с храни за болните. Изпълнявала е и специалните менюта в зависимост от диетата, която трябва да спазват пациенти със специфични заболявания. На практика тя е хранела на вересия болните и е изчаквала месеци наред разплащанията с фирмата по договор.

В края на миналата година обаче търпението на бизнес дамата, която бе сполетяна от куп неприятности, се изчерпва. Тя завежда дела и запорира сметките на "Кудоглу". От Белодробна болница потвърждават салдата за 59 322 лева. В крайна сметка се стига до извънсъдебно споразумение.

На 27 април адвокат Даниела Кърджалийска пуска молба да се вдигне запорът върху сметките на болницата. Сега на дневен ред в съда е МБАЛ "Св. Пантелеймон". Магистратите са запорирали сумата от 45 975 лева от сметките на здравното заведение в Кючук Париж. Дадени са указания на Минчева да представи документи за остатъка. Фактурите вече са пратени в съда. Следващото заседание е насрочено в началото на юни.

Изпълняваме договорните си отношение с г-жа Минчева най-редовно. Спорни са около 83 000 лева, така че 118 000 не отговарят на нейните претенции, заяви управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон” доцент Петко Недев. Той допълни, че ръководството на болницата държи да си изясни тези 83 000, защото има спорни моменти около срока на погасяване. Фирмата продължава да храни болницата. Ръководството непрекъснато прави анкети сред пациентите за качеството на храната и имало още много да се желае.

И в бившата Първа градска пациентите не са доволни от вкусовите качества на менюто. Пациентите ни често се оплакват, поясни управителят на МБАЛ „Свети Мина” д-р Борис Джурджев. Болницата води дело за 109 539 лева за фактури от 2012 и 2013 година.

Проблемите на Надежда Минчева започнаха преди година, когато бе арестувана при акция на ДАНС. Впоследствие на бял свят излязоха топлите връзки с тогавашната кметица на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова. И двете престояха зад решетките, след което бяха пуснати под парична гаранция. Оказа се, че за това, че фирмата храни детските градини в центъра, Минчева се е отблагодарявала щедро на кметицата. По същата схема по-късно изгърмя и кметът на Куклен, който също бе заподозрян в топли връзки с Минчева. Поводът за тях е отново конкурс за храненето на детските градини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони