Алекси Стратиев: Трябва регистър на фирмите, провеждщи шофьорски курсове

ИА „Автомобилна администрация“ трябва да изготви регистър на всички фирми, които провеждат шофьорски курсове. Това каза пред „Фокус“ експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев.

„Ако „Автомобилна администрация“ качи историята на обучените вече водачи от фирмата, ще бъде много интересно“, коментира Стратиев. Според него по този начин хората ще могат по-добре да се ориентират къде да започнат своето обучение.

„Ще се знае дали вече подготвените водачи от конкретна фирма имат произшествия, нарушения, наказания и т.н. Хората търсят свестни фирми, които да гарантират добро обучение“, каза още експертът.

Той бе категоричен, че е необходимо да се затегне контролът над купуването на шофьорски книжки. Според Стратиев, ако шофьорските изпити не се извършват от ИА „Автомобилна администрация“, а се поемат от други организации, те биха били по-отговорни към своята дейност.Той коментира още, че е добре да се върне кормуването на полигон по време на курса. „Допълнителните практически часове са по преценка на самия курсист и неговия инструктор, но много често младите водачи имат нужда от още часове кормуване”, каза още Алекси Стратиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини