И Шарук Кхан ще рекламира България

Боливудската звезда Шарук Кхан е готов да предостави кадри от снимките си в София, с които да рекламираме България на туристически изложения в Индия. Това е обещал той пред министъра на туризма Николина Ангелкова, която разговаря с актьора на снимачната площадка в Ню Бояна Филмс.

Кхан споделил, че е очарован от природата и фолклора на България. Снимките на най-новия му филм "Дилвале" (Dilwale) ще продължат у нас до края на юли. Освен в София, екипът ще снима в Банско, Велико Търново, Етъра и нос Калиакра. Интересът у нас към новия филм на боливудската знаменитост е голям, но засега сценарият се пази в пълна тайна, а достъпът до снимачната площадка е силно ограничен.

Шарук Кхан е живата легенда на Боливуд и е смятан за третия най-богат актьор в света. Притежава и две продуцентски компании, като с едната, Red Chillies Entertainment, снима в момента в България. Освен на киното, Кхан се е посветил и на различни хуманитарни и благотворителни проекти, които финансира с лични средства.

В средата на април пред "Труд" министър Ангелкова сподели, че друг много популярен актьор на Боливуд - Аджай Девган е обещал да се снима в рекламен клип за туризма на България, който да бъде излъчван в Индия. Девган бе на посещение в България този месец, за да избере локации за собствена режисьорска продукция. Той е сред десетте най-богати боливудски актьори.

Наблюдава се тенденция държавите, в които са снимани големи Боливудски продукции да бележат сериозен ръст на туристите от Индия и региона през следващите години. В индийските сайтове вече се появиха публикации, че кинозвездите са в България, за да снимат филмови продукции, което засилва интереса към нашата страна.

Индия е перспективен туристически пазар за България и министерството на туризма е насочило усилията си към активна интегрирана реклама за индийските туристи. „Работим и за облекчаване на условията за пътуване за туристите", допълни Ангелкова. В края на януари 2016 г. министерството ще участва в едно от най-големите туристически изложения за южноазиатския пазар - South Asia's Travel & Tourism (SATTE), което се провежда в Делхи.

 Населението на Индия е 1,2 млрд. души и България има реалния шанс да разшири позициите си на този необятен пазар. Броят на индийските туристи, посетили страната ни през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица