Mo ’Kalamity : С музиката може да променим себе си и света

Има ли по-добър фон за музиката, изпълнена с послания за свобода, от откритото небе в планината? На 10 и 11 юли 2015 г. един музикален калейдоскоп ще оцвети Банско. Bansko Beat ще събере на едно място популярни банди, инди рок групи и доказали се изпълнители. Французите Mo ’Kalamity and The Wizards са реге изненадата на фестивала. Техният начин на живот е тяхната музика. Спокойствието, любовта и позитивната енергия излизат от всеки ред на песните им, които Mo ’Kalamity сама композира и пише текстовете. Ритъмът е реге, а посланието е за любов. За нея, за музиката и промяната разказва в интерво за “Труд” красивата Mo’

- Mo’, песните ви са изпълнени с послания. Така ли виждате ролята на музиката изобщо - да бъде средство, което изпълнителят използва, за да предаде идеите си на слушателите?

- Музиката е средство, с което се създават добри и осъзнати слушатели. Тя е нещо, което носи радост.

- Откъде идват идеите ви и има ли нещо, което не може да бъде изразено с песен?

- Черпя вдъхновение от това, което се случва около мен. Вдъхновяват ме историята, спомените, социалният живот.

- Засягате много сериозни теми, докато за някои музиката е само забавление.

- Тя не е само за забавление. Тя е начин да събереш хората. В това е силата на музиката.

- Кои са нещата, които трябва да привлекат вниманието на хората?

- Точно сега трябва да се обърне внимание на любовта и единството. Само така светът може да се промени.

- Родена сте в Кабо Верде, но сте израснали във Франция. Как успяхте да запазите наследството и връзката с културата си?

- Нося корените си със себе си и израснах в един своебразен културен микс, който ми помогна да приема идентичността си на „жена на света”.

- Избрали сте регето, с него ли чувствате най-силна връзка?

- Регето ми помага да изразя и споделя това, което мисля. Да се свържа с хора, които се чувстват по същия начин, по който и аз.

- Беше ли ви трудно като самоук артист да намерите мястото си на музикалната сцена?

- Страстта и добрата обратна връзка ми дадоха силата да продължа. Да изразя своята музика и да намеря своето място. Сцената ми е любимото място, защото ми дава повече свобода. Там чувствата ми са най-силни.

- Как събрахте своята банда?

- Започнах в група като беквокалистка. След това стъпка по стъпка се развивах и пишех по-сложни текстове и композиции на различни езици. След време реших да събера група, за да представя първата си композиция. Тогава срещнах кийбордист, който ме запозна с другите членове на „магьосниците” (The Wizards).

- Откъде идва името “Магьосниците”?

- Със своите инструменти и чувства музикантите създават магия. Когато заедно с тях създаваме хармония, аз ги наричам „магьосници” .

- Дебютният ви албум се казва „Воините на светлината” (Warriors of light). За какво се борите?

- Силно вярвам в силата на музиката и в посланията, които тя предава на ума и душата. С нея можем да променим себе си и света.

- Какво според вас е бъдещето на музиката. В каква посока ще поеме?

- Бъдещето на музиката е на сцената, близо до хората.

- А какво научихме от срещата си с различни публики по света?

- Открих и видях различни неща в поведението на хората, но разбрах, че всички обичат регето и универсалното му послание. И млади, и стари се включват в това, което се случва.

- Какво е общото между всичките ви фенове?

- Любовта към музиката.

- Какво ще донесете на почитателите си в България?

- Много сме щастливи от предстоящото ни гостуване в България. На българите искам да донеса нещо ново, свежо и лично. Дълбоки и традиционни реге вибрации и ЛЮБОВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура