Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

7 задържани след сблъсъците в Ботевград

Иван Лечев пред “Труд”: Смених алкохола с домашна ракия Не ми се иска синът ми да стане музикант

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг Режисьор е Деймиън Шазел

Изобилие от събития съпътства най-очаквания музикален фестивал – “Francofolies.Blagoevgrad”

Япония и Сенегал не се биха в трилър с 4 гола

Бежански лагери извън ЕС иска Борисов България е против позицията на Европа за връщане на преселници в държавите на първа регистрация

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 25 юни 2018

Лидерите на ЕС подкрепят откриването на центрове за прием на мигранти в Африка и на Балканите

Наем или покупка с кредит – анализирайки по – добрия вариант?

„Дали е по-добре да живеем под наем или да закупим жилище с кредит?“. Това е въпрос, който много от нас си задават в определен момент от живота си. Това не е въпрос с лесен отговор, зависи от много аспекти – финансово състояние, семейно положение, начин на живот и др. Това решение ще определи в голяма степен плановете ни за години напред.

В България битува мнение, че всеки трябва да живее в собствено жилище, това носи на собственика, гордост и удовлетворение. Покупката на жилище се възприема като инвестиция в бъдещето, даваща ни стабилност и сигурност. Освобождава ни от необходимостта да се съобразяваме с наемодатели, знаем, че влагайки пари за ремонт и усъвършенстване на жилището, го правим за своето бъдеще.

От своя страна, притежаването на дом идва с повече разходи от гледна точка на поддръжката, без да забравяме цената за закупуване. Важно е да се разбере, че покупката на имот не е инвестиция, която води до бърза възвращаемост.

Вземайки толкова важно решение, трябва да се разгледат както плюсовете, така и минусите. Повече от 20 години консултантите на Валер ЕООД подпомагат клиентите ни, които в процеса на реализация на мечтаната сделка са постигнали оптимален резултат по отношение на цена, срокове, и минимални вложени усилия от тяхна страна.

Когато се обмисля вземането на такава финансова стъпка, първо трябва да си отговорите на въпросите:

Колко сигурни са доходите Ви и дали покупката на жилище е дългосрочна инвестиция?

Понякога разходите, до които води покупката на жилище с кредит, могат да бъдат по-големи от финансовите възможности. Някои от тези разходи включват: ипотеки, данъци, поддръжка и застраховка. Все пак, това не означава, че притежаването на дом не е добър финансов ход, в много случаи месечната наемна вноска може да е равнозначна на месечната вноска за изплащане на ипотечния кредит.

За хората с постоянна трудова заетост размерът на доходите заема важна роля при вземането на решение. Не е желателно да се добавя допълнително напрежение върху финансовите възможности, особено в случай, че изплащането на кредит ги надхвърля. Ако се обмисля закупуване на жилище без постоянен доход, трябва да се анализират прогнозните годишни приходи и разходи, свързани с покупката с кредит.

Регионалната мобилност също оказва влияние. Времето, което планирате да прекарате в дадено населено място, играе важна роля. Ако учите или сте назначени за кратък период в даден град и след това планирате да се преместите в друго населено място, не можете да реализирате възвращаемост от инвестицията. В този случай за Вас по- подходящ е варианта за наемане на жилище.

В най-общия случай:

Ако живеете под наем, при наемна цена по- ниска от средната за пазара, не възнамерявате да живеете дълго в имота и нямате сигурни трудови доходи, които биха Ви позволили редовното изплащане на ипотечен кредит, за Вас по- подходящ вариант е наемането на жилище.Ако се стремите към по – голяма сигурност и спокойствие, желаете да инвестирате в бъдешето без да се съобразявате с наемодатели, имате постоянна трудова заетост и планирате да прекарате в даденото населено място дълго време, за Вас по- подходящ вариант е покупката на жилище с кредит.

Както знаем, всеки случай е индивидуален, затова Ви предлагаме да се обърнете за съвет към консултантите на Валер ЕООД. Те ще Ви дадат своето мнение на база параметрите, които им зададете, ще Ви консултират за възможностите за ипотечен кредит от различни банкови институции и ще Ви осведомят за нивата на наемните и продажните цени на интересуващите Ви обекти.

Запознайте се с екипа на Валер ЕООД и изберете своя брокер – www.valer.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.