Борисов: 8 милиона бежанци тръгват към Европа, пазим границата ни

Пазим надеждно българската граница. Данните от службите са, че 7-8 млн. тръгват към Европа. Това каза пред bTV премиерът Бойко Борисов. На бежанците им харесва най-вече в Германия и Швеция, на всеки му харесва там, посочи той. И допълни, че милиони, които са по лагери в Ливан и Йордания се прибират в Сирия, за да продадат каквото имат и да си купят билет за Европа.

Припомняме, че на заседанието на лидерите на ЕС в Брюксел в сряда вечерта България е поискала да получи финансова помощ от ЕС за посрещане на бежанската вълна, тъй като сме външна граница на ЕС. Това стана ясно в четвъртък от изявление на премиера Бойко Борисов.

Със същата тревога, каквато и на хората, попитах на Европейския съвет - какво би станало, ако не вземете дипломатически и политически мерки и не се спрат тези бежански потоци, най-главното - създаване на територии на сигурност в самата им държава, да им плащаме и да ги задържим с тези пари там, за да не идват в Европа, заяви Борисов.

В почивката по време на форума обясних всичко, което имаме като проблеми и канцлерът каза, че ще помага на България, допълни той. Борисов посочи, че срещу него действали медии-бухалки, които изкарали, че той е искал България да стане гореща точка за бежанци. Те си пишат някакви неща, после сами си отговарят, смята премиерът. Това беше сериозна атака, за да ме уязви, категоричен е той.

Не съм искал помощ от Германия, защото днес това не се налага, обясни още Борисов. Ние не искаме милиарди и да приемаме бежанци, а искаме въпросът да бъде решен генерално, допълни той.

За 25 години икономикакта ни бе смазана и разпродадена, посочи премиерът. На въпрос за коледните добавки на пенсионерите, той посочи, че правителството ще се опита да даде на хората по 50 лева.

Проблемът с "горещата точка", дали съм предложил или не в Брюксел, беше сериозна атака, за да ме уязви, каза още премиерът.

Той посочи, че срещу него действали медии-бухалки, които изкарали, че той е искал България да стане гореща точка за бежанци. Те си пишат някакви неща, после сами си отговарят, смята премиерът. Добре, че и канцлерът Меркел и всички в Брюксел обясниха за какво става въпрос, посочи Борисов.

Премиерът честити новата рожба на лидера на Атака Волен Сидеров. "Да му е живо и здраво на Волен Сидеров бебето, това е голяма радост за един мъж на тези години. Дано детето му да расте в една правова държава. Поздравих го лично", каза Борисов.

Доста години хора си изкарват пари покрай мен, коментира Борисов на въпрос дали златният пръст на лидера на Атака не е задействан отново покрай гласуването за промените в Конституцията.

Много строиме и много лентички режеме, но дори рязах такава с Валери Симеонов в Созопол, който ме критикуваше за това, похвали се Борисов и допълни, че децата вече няма да се връщат от морето с разстройства.

Зад мен стои изграденото и когато има направено, ще се режат, режат лентички, категоричен бе той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини