На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Оставаме поне 3 години без собствена авиация

Българската армия най-вероятно ще остане за около 3 г. без собствени военновъздушни сили. От лятото на 2016 г. изтребителите ни МиГ-29 ще бъдат с изтекъл ресурс. Ако бъде постигнат договор с Полша, която твърди, че може да ни ремонтира и модернизира самолетите, това няма как да стане за по-малко от 2 г. Най-рано след 3 г. страната ни ще има възможност да отдели средства за нов изтребител.

Военното министерство предлага промени в Закона за въоръжените сили, с които да се разреши на чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България. Мотивът е решение на военните министри от НАТО от февруари за съвместна мисия по охрана на въздушното пространство от източния фланг.

„Всички страни в нашия регион – Румъния, Албания, Словения и Гърция осъществяват съвместно функцията „air policing” с оглед укрепване на сигурността на югоизточния фланг на НАТО. Само България не осъществява съвместно тази функция. Затова тази промяна е абсолютно необходима“, обясни вчера след заседанието на МС зам.-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

Промените в закона предвиждат обща охрана да има или при международен договор, или при необходимост и по ред, предложен от министъра и одобрен от правителството. Текстовете изключват възможността охраната да бъде поета само от сили и средства на чужди държави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.