Фандъкова: Нов приоритет в работата ни е разкриване на нови домове за възрастни хора

„В последните години инвестирахме 2 млн. лв. в подобряване на условията в домовете за възрастни хора на територията на София. През тази година ремонтирахме и домовете в кв. „Зона Б-5“ и в кв. „Горна Баня“. Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с възрастни хора от дома в кв. „Зона Б-5“. По думите й, в общинските домове за възрастни хора се предоставят и медицински и психологически грижи и се организират занимания за свободното време.

Фандъкова добави, че в момента 1500 възрастни хора използват услугата „социален патронаж“ като освен храна, Общината е разширила услугите, които предоставят с грижа за дома, закупуване на продукти за домакинството, санитарно-хигиенни и парамедицински грижи.

„Нов приоритет за работа ни в следващите години е разкриването на хосписи за възрастни хора“, каза Йорданка Фандъкова и подчерта, че в последните години в София са разкрити 23 клуба на пенсионера и инвалида. „Предстои да разкрием такива в районите „Лозенец“ и „Триадица“, като поздравявам за активната работа районните кметове г-н Дреков и инж. Терзиев, които сега са кандидати за кметове на районите“, обясни тя.
Празникът по случай Международния ден на възрастните хора в дома в кв. „Зона Б-5“ се организира от кандидата на ГЕРБ за кмет на район„Възраждане“ Савина Савова и кандидатите за общински съветници Анета Георгиева и Борислав Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини