Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Фандъкова: Нов приоритет в работата ни е разкриване на нови домове за възрастни хора

„В последните години инвестирахме 2 млн. лв. в подобряване на условията в домовете за възрастни хора на територията на София. През тази година ремонтирахме и домовете в кв. „Зона Б-5“ и в кв. „Горна Баня“. Това каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с възрастни хора от дома в кв. „Зона Б-5“. По думите й, в общинските домове за възрастни хора се предоставят и медицински и психологически грижи и се организират занимания за свободното време.

Фандъкова добави, че в момента 1500 възрастни хора използват услугата „социален патронаж“ като освен храна, Общината е разширила услугите, които предоставят с грижа за дома, закупуване на продукти за домакинството, санитарно-хигиенни и парамедицински грижи.

„Нов приоритет за работа ни в следващите години е разкриването на хосписи за възрастни хора“, каза Йорданка Фандъкова и подчерта, че в последните години в София са разкрити 23 клуба на пенсионера и инвалида. „Предстои да разкрием такива в районите „Лозенец“ и „Триадица“, като поздравявам за активната работа районните кметове г-н Дреков и инж. Терзиев, които сега са кандидати за кметове на районите“, обясни тя.
Празникът по случай Международния ден на възрастните хора в дома в кв. „Зона Б-5“ се организира от кандидата на ГЕРБ за кмет на район„Възраждане“ Савина Савова и кандидатите за общински съветници Анета Георгиева и Борислав Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.