Варненски гимназисти анкетират връстници за влизането ни в Еврозоната

Спецсъдът потвърди паричната гаранция в размер на 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров

Военнослужещи унищожиха граната, открита в частен дом в пазарджишко село

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

Преизбраха инж. Даниел Панов за председател на Управителния съвет на НСОРБ Акцент в преговорите с МРРБ остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност

Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Фандъкова настоява да се възстанови минералната баня в кв. „Горна Баня“

Йорданка Фандъкова настоява Министерство на здравеопазването (МЗ) да възстанови минералната баня в кв. „Горна Баня“, това стана ясно днес след среща на кандидата на ГЕРБ за кмет на София с Инициативния комитет „Горна баня“. По време на разговорите гражданите изразиха безпокойство от факта, че сградата, която е паметник на култура, се руши и не се предприемат действия от страна на собственика на имота в лицето на МЗ. Йорданка Фандъкова пое ангажимент да се срещне с представители на Министерство на здравеопазване и да обсъдят възможностите за ремонт на сградата, която е тяхна собственост. От думите й стана ясно, че Столична община е готова да съдейства за възстановяването на банята в нейната основна функция, ако държавата прехвърли собствеността върху имота.

От края на миналата година Столична община, район „Овча купел“ и инициативния комитет работят заедно за решаване на конкретни проблеми на квартала. „Изградихме детска площадка в парка на „Горна Баня“ и възстановяваме Ротондата. Изградена е и спортна площадка на ул. „Лотос““, каза Фандъкова. Тя посочи, че е приключило проектирането на здравен център на ул. „Перуника“ , осигурено е финансиране и строителството му започва до края на годината. В момента се изгражда и подлез при жп линията.

„През тази година в кв. „Горна Баня“ асфалтирахме цялостно ул. „Равнище“, ул. „Пладнище“, ул. „Дъга“, ул. „757“, ул. „646“, „Невен“, „Маджарица“, ул. „Каменист път“, ул. „Ехо“, каза Йорданка Фандъкова. По думите й, предстои изграждането и на видеонаблюдение.

В последните години Столична община е изградила 3 главни канализационни колектора, които ще обслужват квартала и вилната зона. Изготвени са и проектите за изграждане на вътрешно-кварталната ВиК мрежа и общината ще кандидатства за европейско финансиране.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.