ЦСКА атакува и през Трансилвания

Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

Вашингтон заплашва Анкара с нови санкции, ако пастор Андрю Брънсън не бъде освободен

Нападнаха с бомби офис на италианската крайнодясна партия „Лига“

Директорът на „Аварийна помощ“ пред „Труд“: Открито е опасно нерегламентирано сметище в София

„Балкански синдром“ влиза в учебника по литература Задължителните текстове ще са подредени в девет теми, учениците също ще могат да предлагат произведения

327 медикамента заличени от пазара 867 продукта са били одобрени от агенцията

Портних готов с проекти за милиони за кварталите на Варна

Инвестициите в кварталите на Варна стават задача номер едно за екипа на Иван Портних – кандидат за кмет на ПП ГЕРБ. Още догодина основният ресурс, който беше инвестиран досега в цялостен ремонт на главните пътни артерии в града, ще бъде насочен към кварталите и преобразяването на междублоковите пространства. „Целта ни е промяната да стигне до всеки вход, до жилището на всеки варненец”, заяви Иван Портних, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той припомни, че само за половин мандат бяха вложени сериозни инвестиции в централната градска част – ремонт на ларгото, на бул. „Хр. Ботев“, „Мария Луиза“, „Осми приморски полк“, „Княз Борис I“, в историческото ядро на Морската градина. Успоредно с това обаче бяха реализирани и проекти, част от които продължават и в момента – ремонт на бул. „Константин и Фружин”, „Трети март” и „Ян Хуняди”, до дни стартира разширението на бул. „Цар Освободител”. Така до месец – месец и половина връзката на Владиславово с центъра ще се осъществява само по нов асфалт, с новите автобуси и тролейбуси, каза Иван Портних.

Той припомни, че в район „Вл. Варненчик“ се работи по изграждане на детски площадки, изградена бе нова сграда на ОДЗ 11, нова детска ясла, ремонтиран бе и паркът. „До няколко седмици ще бъде изградена площадка за деца с увреждания, а догодина планираме голям детски комплекс в централната част на парка. Имаме проекти за обновяване на двете училища във Владиславово, за нова детска градина и разширение на ясла. Така районът, в който живеят много млади семейства, ще стане един от най-уредените във Варна”,каза още Портних.
Специален проект пък ще възроди „Кайсиева градина“ – той предвижда цялостна рехабилитация на уличната инфраструктура и междублоковите пространства, изграждане на паркоместа и озеленяване.
„100 млн. лв. е общата стойност на проектите, които ще бъдат реализирани в Аспарухово – 35 млн. е реконструкцията на Аспаруховия мост. Активно се работи по проекта за ремонт на двата охранителни канала – в момента тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка. Финансирането – 8 млн. лв., бе спечелено от фонд „Солидарност“ на ЕК“, припомни Иван Портних. Той допълни, че вече е готова екологичната оценка на паркоустройствения план за парка в района, за чието развитие ще бъдат инвестирани 4 млн. лв. Ремонти предстоят и за основните улици в квартала – „Първи май“ и „Кирил и Методий“, а разширение с две платна – на ул. „Мара Тасева“. Проект предвижда изграждане на рибарско пристанище в местността „Карантината“.
Пълна промяна ще има и за „Виница”, където от следващата седмица започва ремонт на централната пътна артерия – бул. „Цар Борис III“, която е в окаяно състояние. В момента върви и проектиране на парк върху 6 дка терен – със спортни и детски площадки.
„Това, която споделям, не са празни приказки и общи констатации, а ясна и конкретна проектна готовност с осигурено финансиране! Имаме подписан документ за 84 млн. лв. с МРРБ за новата ОП „Региони в растеж“ и при отварянето на програмата ще внесем проектите веднага! Проекти имаме и по другите програми, така че – знаем как, готови сме и можем да работим активно за Варна“, каза Иван Портних.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.