На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Портних готов с проекти за милиони за кварталите на Варна

Инвестициите в кварталите на Варна стават задача номер едно за екипа на Иван Портних – кандидат за кмет на ПП ГЕРБ. Още догодина основният ресурс, който беше инвестиран досега в цялостен ремонт на главните пътни артерии в града, ще бъде насочен към кварталите и преобразяването на междублоковите пространства. „Целта ни е промяната да стигне до всеки вход, до жилището на всеки варненец”, заяви Иван Портних, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Той припомни, че само за половин мандат бяха вложени сериозни инвестиции в централната градска част – ремонт на ларгото, на бул. „Хр. Ботев“, „Мария Луиза“, „Осми приморски полк“, „Княз Борис I“, в историческото ядро на Морската градина. Успоредно с това обаче бяха реализирани и проекти, част от които продължават и в момента – ремонт на бул. „Константин и Фружин”, „Трети март” и „Ян Хуняди”, до дни стартира разширението на бул. „Цар Освободител”. Така до месец – месец и половина връзката на Владиславово с центъра ще се осъществява само по нов асфалт, с новите автобуси и тролейбуси, каза Иван Портних.

Той припомни, че в район „Вл. Варненчик“ се работи по изграждане на детски площадки, изградена бе нова сграда на ОДЗ 11, нова детска ясла, ремонтиран бе и паркът. „До няколко седмици ще бъде изградена площадка за деца с увреждания, а догодина планираме голям детски комплекс в централната част на парка. Имаме проекти за обновяване на двете училища във Владиславово, за нова детска градина и разширение на ясла. Така районът, в който живеят много млади семейства, ще стане един от най-уредените във Варна”,каза още Портних.
Специален проект пък ще възроди „Кайсиева градина“ – той предвижда цялостна рехабилитация на уличната инфраструктура и междублоковите пространства, изграждане на паркоместа и озеленяване.
„100 млн. лв. е общата стойност на проектите, които ще бъдат реализирани в Аспарухово – 35 млн. е реконструкцията на Аспаруховия мост. Активно се работи по проекта за ремонт на двата охранителни канала – в момента тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка. Финансирането – 8 млн. лв., бе спечелено от фонд „Солидарност“ на ЕК“, припомни Иван Портних. Той допълни, че вече е готова екологичната оценка на паркоустройствения план за парка в района, за чието развитие ще бъдат инвестирани 4 млн. лв. Ремонти предстоят и за основните улици в квартала – „Първи май“ и „Кирил и Методий“, а разширение с две платна – на ул. „Мара Тасева“. Проект предвижда изграждане на рибарско пристанище в местността „Карантината“.
Пълна промяна ще има и за „Виница”, където от следващата седмица започва ремонт на централната пътна артерия – бул. „Цар Борис III“, която е в окаяно състояние. В момента върви и проектиране на парк върху 6 дка терен – със спортни и детски площадки.
„Това, която споделям, не са празни приказки и общи констатации, а ясна и конкретна проектна готовност с осигурено финансиране! Имаме подписан документ за 84 млн. лв. с МРРБ за новата ОП „Региони в растеж“ и при отварянето на програмата ще внесем проектите веднага! Проекти имаме и по другите програми, така че – знаем как, готови сме и можем да работим активно за Варна“, каза Иван Портних.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.