Йорданка Фандъкова: Новият ни приоритет са инвестициите в общинските поликлиники

„Добър град за живеене е град с добро здравеопазване, а това изисква инвестиции в медицинска апаратура и условия, както и инвестиции в добре подготвени медицински кадри“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на конференция на кардиолозите.

В София се провежда VII-a здравна научна конференция на тема: „От промяната на рисковите фактори до модерната теория на неинфекциозните болести“. На конференцията присъстваха над 70 лектори, както утвърдени имена в науката и сферата на здравеопазването, така и млади специалисти, които споделят своите идеи и опит.

„Важно е, че тази конференция е отворена и за студенти по медицина, защото това дава възможност на младите хора да участват и да се чувстват мотивирани“, каза Фандъкова. Тя обяви, че нов приоритет в работата й са инвестициите в общинските поликлиники.

Още тази година започват ремонти в три общински ДКЦ-а. В последните години столична община инвестира над 13 млн. лв. в закупуването на нова медицинска апаратура и ремонти на общинските болници. През тази година общината ремонтира и оборудва родилни зали в общинските АГ-болници „Шейново“ и „Св. София“ и инвестира над 6 млн. лв. европейски средства в нова медицинска апаратура за общинската онкологична болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини