Даниел Панов: Радвам се, че великотърновци оценяват видимите резултати и пазят придобивките за града

Кандидатът за кмет Даниел Панов и синът му Ивайло се включиха в младежки поход до хълма Света гора. Инициативата в съботния ден под мотото "Да превърнем виртуалните приятели в реални" бе на младежите от ГЕРБ и най-младите в листата за общински съветници - доскорошният лидер на МГЕРБ Деян Хаджийски, приемникът му Георги Недев, студентката Шенай Юсменова и Станислава Стоянова, утиверситетски преподавател и член на НИС на МГЕРБ. Тя се роди във фейсбук и приобщи десетки млади търновци.

Походът тръгна от площада пред крепостта Царевец, който придоби изцяло нова визия по време на мандата на Даниел Панов. Участниците, към които се присъедини и народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев, извървяха пеша растоянието до обновения парк "Света гора" - най-голямата крайградска зона за отдих и спорт. Само преди дни министър Лиляна Павлова и кметът откриха "зеленото сърце" на Велико Търново, разположено върху 537 декара. Реализацията му бе част от мащабния проект на екипа на Даниел Панов "Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм". С финансиране от оперативна програма "Регионално развитие" и общински инвестиции за над 7 млн. лв., пустеещото пространство възвърна блясъка си.
Стотици търновци използваха слънчевия ден, за да отпочинат в новия парк. Те благодариха на Панов, че с усилията му пустеещото с десетилетия място е възстановено и му пожелаха победа, за да довърши започнатото.
Паркът "Света гора" има 5-километрови алеи, детски площадки за различни възрастови групи, фитнеси на открито, два "бъбрека" - улеи, по които се карат безопасно велосипеди. Има беседки, маси за пикник, дори специално място за тренировка и дресиране на кучета.
Търновци изразиха удовлетворение, че общината е добър стопанин и благодарение на живата охрана, съоръжения са в отлично състояние.
"Радвам се, че великотърновци оценяват видимите резултати и пазят придобивките за града ни", каза Даниел Панов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини