Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Даниел Панов: Радвам се, че великотърновци оценяват видимите резултати и пазят придобивките за града

Кандидатът за кмет Даниел Панов и синът му Ивайло се включиха в младежки поход до хълма Света гора. Инициативата в съботния ден под мотото „Да превърнем виртуалните приятели в реални“ бе на младежите от ГЕРБ и най-младите в листата за общински съветници – доскорошният лидер на МГЕРБ Деян Хаджийски, приемникът му Георги Недев, студентката Шенай Юсменова и Станислава Стоянова, утиверситетски преподавател и член на НИС на МГЕРБ. Тя се роди във фейсбук и приобщи десетки млади търновци.

Походът тръгна от площада пред крепостта Царевец, който придоби изцяло нова визия по време на мандата на Даниел Панов. Участниците, към които се присъедини и народният представител от ГЕРБ Евгени Стоев, извървяха пеша растоянието до обновения парк „Света гора“ – най-голямата крайградска зона за отдих и спорт. Само преди дни министър Лиляна Павлова и кметът откриха „зеленото сърце“ на Велико Търново, разположено върху 537 декара. Реализацията му бе част от мащабния проект на екипа на Даниел Панов „Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм“. С финансиране от оперативна програма „Регионално развитие“ и общински инвестиции за над 7 млн. лв., пустеещото пространство възвърна блясъка си.
Стотици търновци използваха слънчевия ден, за да отпочинат в новия парк. Те благодариха на Панов, че с усилията му пустеещото с десетилетия място е възстановено и му пожелаха победа, за да довърши започнатото.
Паркът „Света гора“ има 5-километрови алеи, детски площадки за различни възрастови групи, фитнеси на открито, два „бъбрека“ – улеи, по които се карат безопасно велосипеди. Има беседки, маси за пикник, дори специално място за тренировка и дресиране на кучета.
Търновци изразиха удовлетворение, че общината е добър стопанин и благодарение на живата охрана, съоръжения са в отлично състояние.
„Радвам се, че великотърновци оценяват видимите резултати и пазят придобивките за града ни“, каза Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.