Чавдар Трифонов: Аспарухово след наводенението е същото, но без калта

„Варненският квартал „Аспарухово“ запада. Разликата от наводнението през миналия юни е само в липсата на кал, миризма и обърнати коли". Това споделят хората от района три седмици преди местния вот пред кандидата за кмет на Варна, издигнат от МК „Реформатори и патриоти – решението за Варна“ Чавдар Трифонов.

Той беше един от доброволците, които впрегнаха силите и капацитета на гражданското си сдружение, за да ринат кал и да помагат на пострадалите миналото лято. Тогава включването на Чавдар Трифонов в разчистването на последствията от наводненията бе подложено на критики в социалните мрежи заради това, че той бе облечен с тениска с логото на гражданското движение „Възход за Варна“. Обвиненията, че използва бедствието за политически цели обаче не се оправдаха, тъй като Трифонов не използва гражданската организация в политическите си дела.

Чавдар Трифонов обиколи „Аспарухово“ заедно с кандидата за районен кмет на коалицията адвокат Петър Николов. Те обиколиха част от магазинчетата на улица "Средец" и кварталния пазар.

Въпреки милионите, които се изляха в „Аспарухово“ след наводнението, основните оплаквания на хората продължават да бъдат от лошата инфраструктура и липсата на улично осветление дори в централни части. Жена в цветарски магазин, сподели че дори ремонтирани улици се наводняват при малко по-силен дъжд. Жителите на Аспарухово недоволстват и от чистотата в района, състоянието на парка, който повече от година след наводненията продължава да е в неугледен вид.

„По второстепенните улици на Варна не живеят второстепенни варненци. Хората от всички райони имат еднакво право на чиста и комфортна среда. Затова именно възстановяването и решаването на проблемите на кварталите, където хората прекарват по-голямата част от живота си, е мой основен приоритет”, заяви Чавдар Трифонов.

„Аспарухово“ има нужда от млади и енергични хора, които да вземат присърце проблемите на района, а не от хора, на които очите не виждаме 4 години, категорични са живеещите в квартала. И се надяват, че след датата 25 октомври най-сетне ще започне промяна към по-добро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини